Naar hoofdinhoud

2,72 miljoen EU-subsidie voor Green Cities-project

2,72 miljoen EU-subsidie voor Green Cities-project

De Europese Commissie heeft 2,72 miljoen euro subsidie toegekend aan ‘More Green Cities for Europe’. Het totale programma dat loopt van 2021 tot en met 2023 behelst een bedrag van 3,4 miljoen euro.

Deze week hebben de European Nurserystock Association en het Consumer, Health, Agriculture and Food Executive Agency van de Europese Commissie, de subsidieovereenkomst ondertekend. Met het programma wordt de afzet bevorderd van bomen, vaste planten en bollen. De internationale EU-campagne richt zich er op om politici, stedenbouwkundigen, gemeenten, projectontwikkelaars en andere professionals het belang van het vergroenen van Europese steden.

Vervolg op eerder project

Dertien EU-landen bundelen hun krachten in deze campagne dat een vervolg is op het project ‘Green Cities for a Sustainable Europe’, dat de afgelopen drie jaar liep en eind dit jaar afloopt. Die laatste campagne had een totaalbudget van 2,1 miljoen euro en daarin werkten organisaties uit 7 landen in de EU samen. Het overkoepelende uitgangbord is de website www.Greencity.com.

Bijdrage uit Nederland

Voor Nederland participeren in het nieuwe project naast Royal Anthos ook iBulb, LTO vakgroep bomen, vaste planten en zomerbloemen en Royal FloraHolland mee in dit nieuwe programma. Zij dragen per jaar totaal 40.000 euro bij aan het project.

Het plan

Leon Smet van Anthos is blij met de toekenning. “Met relatief weinig eigen geld kunnen we toch het belang van groen heel goed gaan uitdragen.” Met het project wordt onder andere een film gemaakt die het belang van groene steden laat zien. Daarnaast wordt de website verder uitgebreid en vernieuwd en worden er business to business-events gehouden in de  dertien landen. Ook komt er één keer per jaar een event waar de ‘Green City Award’ wordt uitgereikt. “Dat event vindt in 2021 plaats in Brussel, in 2022 op de Floriade in Nederland en in 2023 weer in Brussel.”

De 13 deelnemende landen aan het project zijn: België, Bulgarije, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Nederland, Polen, Portugal en Zweden. Engeland is afgevallen vanwege de Brexit.

Lees externe pagina

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Velden met een * zijn verplicht.