Naar hoofdinhoud

Belgische akkerbouwers gaan klimaatbewuster werken

Belgische akkerbouwers gaan klimaatbewuster werken

Met project Klimrek gaan meerdere instanties in België de akkerbouwsector helpen om klimaatbewust te werken. De eerste stap is een enquête onder akkerbouwers die aardappelen telen.

Klimaatverandering manifesteert zich onder meer in extremere weersomstandigheden. De akkerbouwers krijgen hier op verschillende manieren mee te maken: lange droogteperiodes, hitte of extreme neerslag. Hoe ga je daarmee om? Kan je klimaatbewust aan landbouw doen en daar ook slimme economische keuzes in maken?

Akkerbouwers kunnen op twee belangrijke aspecten ingrijpen bij de klimaatproblematiek. Door het nemen van verschillende gerichte klimaatmaatregelen kan je enerzijds je eigen impact op het klimaat verminderen. Anderzijds kan je op die manier trachten zo goed mogelijk om te gaan met de effecten van de klimaatverandering.

Project Klimrek wil de sector daarbij helpen. Het opzetten van een sectorbevraging is een eerste stap voor de sector ‘akkerbouw met aardappelen in het teeltplan’. Daarin willen onderzoekers horen hoe telers de klimaatproblematiek ervaart, maar ook of ze al aan maatregelen denken.

Lees externe pagina

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Velden met een * zijn verplicht.