Naar hoofdinhoud

Campagne ‘Plant mee’ om achtertuin te vergroenen

Campagne ‘Plant mee’ om achtertuin te vergroenen

Met de campagne ‘Plant mee’ hoopt IVN Natuureducatie van alle Nederlandse achtertuinen het grootste natuurgebied van het land te maken. Iedereen die thuis zit, wordt opgeroepen zijn tuin of balkon te vergroenen. Zelf plant IVN de komende periode ruim 60.000 bomen.

“Nu we bijna nergens meer naartoe kunnen, wordt natuur in de eigen tuin of op het balkon steeds belangrijker. Dus tegels eruit en groen erin”, zegt campagneleider Daan Bleichrodt van IVN. “Wie tijdens het thuiswerken tijd heeft om een wasmachine aan te zetten, kan ook een boom planten, een vogelvoederplek inrichten of gewoon wat bollen in de grond stoppen.”

Twee hectare aan groen geplant

Zelf gaat IVN de komende periode met scholen, vrijwilligers, gemeenten en tuineigenaren aan de slag om ruim 60.000 bomen te planten. Er worden 81 Tiny Forests geplant. Dit zijn dichtbegroeide inheemse mini-bossen ter grootte van een tennisbaan. Daarnaast gaan er 800 Tuiny Forests, inheemse mini-bosjes van 6 m2, de grond in. In totaal wordt hiermee zo’n twee hectare aan groen in de stad geplant.

Dichter bij de natuur

IVN hoopt met de campagne Plant mee veel Nederlanders te bereiken en de natuur dichter bij de mensen te brengen. Bleichrodt: “Samen kunnen we het grootste natuurgebied van Nederland maken. Het is leuk en makkelijk om een tuin of balkon om te toveren tot een klein natuurgebiedje. Een inheemse struik, een groentetuintje en wat vetbollen zorgen al voor veel meer leven in je tuin. En tijdens al dat thuiswerken kijk je toch liever naar fluitende vogels dan naar stoeptegels?”

Foto: Dirk van Egmond

Lees externe pagina

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Velden met een * zijn verplicht.