Naar hoofdinhoud

Delphy start proef irrigeren op basis van data

Delphy start proef irrigeren op basis van data

Delphy Akkerbouw heeft op twee bedrijven proeven aangelegd waarbij het irrigatiemoment en de hoeveelheid worden bepaald door op data gebaseerde softwaremodellen.

Delphy Digital heeft een model ontwikkeld waarmee de irrigatie voor akkerbouwgewassen kan worden gestuurd; QMS Water. Het model is gebaseerd op data vanuit sensoren, gewasparameters, bodemkarakteristieken, weersverwachtingen en dergelijke.

Aan de hand van diverse databronnen wordt het model QMS Water gevoed. Het model geeft per dag aan wat het vochttekort of vochtoverschot per perceel is. Hiermee wordt de optimale watergift geadviseerd, zodat met behulp van de inzet van QMS Water de juiste hoeveelheid water op het juiste moment wordt geadviseerd.

In Zuidwest-Nederland draait de proef op twee bedrijven, op proefboerderij Rusthoeve in het Zeeuwse Colijnsplaat en bij Maatschap Moggré in het Zeeuwse Schoondijke in de gewassen aardappelen en uien. Door de inzet van QMS Water in combinatie met het gebruik van druppelirrigatie wordt er toekomstgericht en duurzaam omgegaan met het watergebruik in de akkerbouw.

Lees meer

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Velden met een * zijn verplicht.