Naar hoofdinhoud

Handreiking UVW voor wetten rond digitale transformatie

Handreiking UVW voor wetten rond digitale transformatie

De Unie van Waterschappen publiceerde de handreiking ‘Digitale Transformatie. Deze legt helder uit wat alle wetgeving en regels betekenen voor het inrichten van digitale processen bij waterschappen. Want deze wetgeving gaat niet alleen juristen aan, maar is juist ook belangrijk voor vele andere disciplines.

Verschillende achtergronden nodig

De Wet Digitale Overheid, Wet Elektronische Publicaties en de eIDAS verordening. Deze en vele andere regels moeten door de waterschappen en andere overheden worden geïmplementeerd. Maar het is niet langer alleen de jurist die aan de lat staat voor de implementatie van wetten die de digitale transformatie van overheden in goede banen leiden. Daarvoor zijn verschillende achtergronden nodig, zoals ook architecten, cybersecurity specialisten, communicatiemedewerkers, archivering en human resources.

Interdisciplinair samenwerken

De Unie van Waterschappen heeft deze handreiking in samenwerking met experts vanuit de waterschappen opgesteld en in contact met juristen van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Doel is dat waterschappers van verschillende disciplines samenwerken aan een succesvolle digitale transformatie binnen de kaders van de wet. Dat zal geen eenvoudige opgave zijn. Daarvoor moet men onder andere elkaars ‘taal’ leren verstaan. Deze handreiking geeft daarom inzicht in de taal van juristen en de regels waar waterschappen mee te maken hebben. Daarnaast biedt de handreiking inspiratie om elkaar de juiste vragen te stellen en om elkaar te versterken in de gezamenlijke opgave om van de digitale transformatie bij waterschappen een succes te maken.

Bron en meer informatie: H2O (uitgave van Koninklijk Nederlands Waternetwerk).

Lees de Handreiking Digitale Transformatie.

Lees externe pagina

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Velden met een * zijn verplicht.