Naar hoofdinhoud

Kennisvouchers kringlooplandbouw in één dag op

Kennisvouchers kringlooplandbouw in één dag op

De kennisvouchers die de overheid beschikbaar stelt om te helpen bij de omslag naar kringlooplandbouw en een klimaatvriendelijke landbouw, zijn binnen één dag vergeven. De regeling opende 30 november en sloot 1 december alweer omdat het budget van 3 miljoen euro al op was.

Met de Subsidiemodule agrarische bedrijfsadvisering en educatie (SABE) kan een aanvrager een kennisvoucher van € 1.500 kopen.  Deze kan gebruikt worden voor cursussen, masterclasses en advies. Met die tegoedbonnen wil minister Carola Schouten dat ondernemers beter inzicht krijgen in de mogelijke aanpassingen die zij moeten maken in hun bedrijfsvoering om de omslag te maken naar een meer duurzame en klimaatvriendelijke landbouw of kringlooplandbouw.

Gericht op verduurzaming

De cursussen en masterclasses worden verzorgd door HAS Hogeschool, Aeres Hogeschool, Hogeschool Van Hall Larenstein, Hogeschool Inholland of Wageningen University. Voor een advies moet een erkende bedrijfsadviseur worden ingeschakeld. De onderwerpen moeten gericht zijn op verduurzaming van de landbouw, zoals de vermindering van de ammoniakuitstoot, duurzaam bodembeheer, weerbare teeltsystemen of precisielandbouw.

Meer openstellingen

Er komen nog meer openstellingen. De SABE loopt van 2020 tot en met 2023. Kijk voor meer informatie op de website van RVO.nl.

Lees externe pagina

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Velden met een * zijn verplicht.