Naar hoofdinhoud

Klimaat en Watervraag Stedelijk gebied – Informatiebijeenkomst

Klimaat en Watervraag Stedelijk gebied – Informatiebijeenkomst

Wat betekent het veranderende klimaat en de realisering van klimaatadaptatiemaatregelen voor de watervraag en het wateraanbod in stedelijk gebied? Die vraag wordt beantwoord op een online informatiebijeenkomst op donderdagmiddag 19 november 2020.

DPRA laat momenteel onderzoek uitvoeren naar de watervraag en het wateraanbod in stedelijk gebied nu, in 2050 en in 2085 onder invloed van klimaatverandering. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen een zestal landschapstypologieën die samen een groot deel van de variatie in ondergrond van Nederland dekken. En voor het stedelijk gebied worden drie inrichtingsvarianten beschouwd – van suburbaan (met veel groen) tot hoogstedelijk (bijna volledig verhard). Ook wordt onderzocht wat de invloed is van klimaatadaptatiemaatregelen – zoals meer groen, meer waterdoorlatende verharding, meer oppervlaktewater en invoering van grondwaterpeilbeheer.
Het onderzoek wordt uitgevoerd door Royal HaskoningDHV.

Ter info
Deelnemers ontvangen tevoren een vergaderverzoek met link om deel te nemen aan de bijeenkomst. Blokkeer de tijd alvast in uw agenda!

Datum en tijd
19 november – van 14 tot 16 uur

Doelgroep
Geïnteresseerde professionals in het klimaatadaptatiedomein bij gemeenten, waterschappen, provincies, kennisinstellingen, adviesbureaus en bedrijven.

Lees externe pagina

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Velden met een * zijn verplicht.