Naar hoofdinhoud

LTO Nederland vraagt leden mee te denken over toekomst

LTO Nederland vraagt leden mee te denken over toekomst

LTO Nederland organiseert in september LTO Talks over de toekomst van de land- en tuinbouw en de vereniging. Het deze week gepubliceerde onderzoek ‘Hoe denkt de Nederlander over boeren, tuinders, voedselproductie en duurzaamheid?’ dient mede als inspiratie voor de gesprekken.

De LTO Talks bestaan uit online focusgroepen en fysieke ledenbijeenkomsten. Bij de focusgroepen gaan tien leden, begeleid door onderzoeksbureau Direct Research, in gesprek over bijvoorbeeld duurzaamheid, klimaat en omgeving, voedsel en gezondheid of ondernemerschap en markt. En over de rol die LTO daarin moet spelen.

De ledenbijeenkomsten worden ondersteund door onder andere de regionale LTO-organisaties. Leden en bestuurders gaan daarbij aan de hand van stellingen en het onderzoeksrapport met elkaar in gesprek.

Voorzitter Sjaak van der Tak van LTO Nederland nodigt alle leden uit om met de LTO Talks bij te dragen aan de visie van LTO als vereniging op de toekomst van de Nederlandse land- en tuinbouw.

‘Het is niet de bedoeling om de zoveelste blauwdruk te makenSJAAK VAN DER TAK, VOORZITTER LTO NEDERLAND

‘Boeren en tuinders mogen trots zijn op de gezonde, verse en groene producten waar ze zich elke dag weer voor inzetten. De Nederlander heeft daar ook waardering voor. Tegelijkertijd vragen de samenleving, markt en overheid steeds meer. We staan voor grote opgaven en hebben oplossingen. Maar als het op het erf samenkomt, knelt het steeds vaker’, zegt Van der Tak.• Meld u aan voor deLTO Talks

De belangenorganisatie wil met de LTO Talks een stapje terug doen en uitzoomen naar de plek die de sector inneemt in de samenleving en hoe de maatschappelijke doelen kunnen worden bereikt. Ook moet het volgens Van der Tak gaan over hoe boeren en tuinders daarbij een goede boterham kunnen verdienen.

Het is niet de bedoeling om ‘de zoveelste blauwdruk te maken of het zoveelste pak papier’, stelt de LTO-voorzitter. ‘Maar om de gedeelde waarden en gezamenlijke uitgangspunten te bepalen, waarmee we aan de slag blijven gaan op de vele dossiers die er spelen.’

LTO vroeg onderzoeksbureau Direct Research na te gaan hoe de Nederlander denkt over boeren en tuinders, de voedselproductie en de verduurzaming daarvan. De uitkomsten stemmen positief over de positie die de sector inneemt in de maatschappij.

Het onderzoek ‘Hoe denkt de Nederlander over boeren, tuinders, voedselproductie en duurzaamheid?’ laat onder meer zien dat Nederlanders vinden dat boeren en tuinders innovatief zijn en voedsel produceren van hoge kwaliteit. Op het gebied van transparantie valt voor de land- en tuinbouw nog winst te behalen.

Lees meer

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Velden met een * zijn verplicht.