Naar hoofdinhoud

Mobiel Informatiecentrum Bodemdaling op rondreis

Mobiel Informatiecentrum Bodemdaling op rondreis

Het Mobiel Informatiecentrum Bodemdaling gaat vanaf september op rondreis door het Groene Hart. Het informatiecentrum is gevestigd in een tiny house. Het is gemaakt van lisdodde en zwarte els. Dit zijn gewassen die je goed kunt verbouwen op nat veen bij hoge grondwaterstanden. De rondreizende expositie is een samenwerking tussen de Provincie Utrecht en Zuid-Holland en de gemeenten Alphen aan den Rijn en Woerden. In het Mobiel Informatiecentrum willen we inwoners op een laagdrempelige manier informeren over bodemdaling. Wat is het? Wat zijn de gevolgen? Wat kun je er aan doen?

mobiel-informatiecentrum-bodemdaling_750

De eerste locatie van het informatiecentrum is tuincentrum De Bosrand in Woerden. Daar staat het van 6 t/m 27 september. Van september t/m november 2021 zijn ook andere locaties ingepland voor het Mobiel Informatiecentrum. Maar natuurlijk streven we ernaar dat het Mobiel Informatiecentrum op zoveel mogelijk plekken in het Groene Hart neergezet wordt, zodat zoveel mogelijk inwoners, scholieren, overheidsorganisaties en andere geïnteresseerden kennismaken met het thema bodemdaling. Denk bijvoorbeeld aan scholen, evenementen, locaties die aansluiten bij het thema en locaties waar al bezoekers komen.

In dit filmpje krijg je meer informatie over het Mobiel Informatiecentrum. Wil jij het Mobiel Informatiecentrum inzetten? Of heb je tips over een goede locatie? Neem dan contact op met Martine van Dijk, projectleider Mobiel Informatiecentrum, via dijk.m@woerden.nl of tel.nr.: 06 5005 1048.

Lees meer

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Velden met een * zijn verplicht.