Naar hoofdinhoud

Nederlander wil zelf bijdragen aan schoon water

Nederlander wil zelf bijdragen aan schoon water

Meer dan driekwart van de Nederlanders verwacht dat we in de toekomst langere periodes met droogte zullen krijgen en vaker te maken zullen hebben met hevige buien. Een flinke meerderheid vindt dat burgers ook zelf moeten bijdragen aan oplossingen. Dat blijkt uit een enquête onder iets meer dan duizend Nederlanders in opdracht van de Unie van Waterschappen.

Bijdragen

Uit het onderzoek blijkt dat de meerderheid van de Nederlanders bijdragen aan het schoon houden van het water. 65% van de respondenten spoelt vochtige doekjes en tampons niet door de wc maar gooit ze in de afvalbak, en 64% levert chemische middelen en frituurvet gescheiden in. Bijna de helft van de tuinbezitters (48%) vervangt tegels voor gras of planten, zodat water beter de grond in kan zakken na een regenbui.

Taken

Maar nog niet iedere Nederlander weet wat de waterschappen precies doen. Meer dan 70% weet dat de overheden de dijken veilig houden, en iets meer dan 60% weet dat waterschappen verantwoordelijk zijn voor schoon water in sloten en plassen. Net iets meer dan de helft weet dat waterschappen het rioolwater zuiveren. De waterschappen zijn deze week gestart met de campagne ‘Waterbazen’.  Ze willen daarmee Nederlanders laten zien wat zij zelf kunnen doen om bij te dragen aan schoon en voldoende water in Nederland.

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Lees externe pagina

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Velden met een * zijn verplicht.