Naar hoofdinhoud

Nieuwe naam voor Proeftuin Zwaagdijk en Demokwekerij Westland

Nieuwe naam voor Proeftuin Zwaagdijk en Demokwekerij Westland

Proeftuin Zwaagdijk en Demokwekerij Westland gaan met ingang van 1 januari 2021 verder onder de nieuwe bedrijfsnaam Vertify.

Proeftuin Zwaagdijk en Demokwekerij Westland vormen samen sinds 2012 een commerciële organisatie die praktijkgericht onderzoek uitvoert in vollegrondsgroenten, glastuinbouw, akkerbouw, bloembollen en fruit. De onderzoeksinstelling kiest voor een nieuwe naam en een andere uitstraling om zich internationaal en in een veranderende markt duidelijker te positioneren.

De naam Vertify staat zowel voor groen (vert) als voor het verifiëren van onderzoekshypotheses. Vertify meldt dat het als proeftuin voor de land- en tuinbouw een bijdrage wil leveren aan de verdere vergroening van de sector. ‘Deze nieuwe naam en uitstraling maken duidelijk wie we zijn en wat we doen’, stelt directeur Johan Kos van Vertify.

Internationale samenwerking

Kos verklaart dat het delen en verklaren van kennis en innovaties de missie is van Vertify. ‘Met onze onderzoeken bedienen we bedrijven, telers en andere belanghebbenden. Onze ambities reiken verder dan de grenzen van Nederland. We zoeken de samenwerking met landen zoals China, Vietnam en Colombia.’

Met de nieuwe kernspreuk We explore, we explain benadrukt Vertify volgens de directeur het streven om niet alleen de resultaten uit het onderzoek waar te nemen, maar ook de uitkomsten te duiden. ‘Onze achtergrond in onderzoek en kennisoverdracht helpt om stappen te zetten op het gebied van duurzaamheid en vergroening.’

Lees meer

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Velden met een * zijn verplicht.