Naar hoofdinhoud

Noord-Holland helpt jonge boeren bij verduurzamen bedrijf

Noord-Holland helpt jonge boeren bij verduurzamen bedrijf

De provincie Noord-Holland stelt voor de zesde keer subsidie beschikbaar voor jonge landbouwers die willen investeren in verduurzaming van hun bedrijf. Met het geld kunnen zij bijvoorbeeld modernere en meer duurzame installaties en machines aanschaffen. In totaal is € 40.000 beschikbaar.

Schuur met zonnepanelen op het dak.

De subsidie is bedoeld voor investeringen die bijdragen aan het milieu, het klimaat, dierenwelzijn, volksgezondheid, landschappelijke kwaliteit of biodiversiteit. De subsidie maakt het bijvoorbeeld mogelijk te investeren in zonnepanelen, koematrassen, varkensvriendelijke vloeren en elektrische landbouwmachines of werktuigen.

Meer informatie en aanvragen

Boeren uit Noord-Holland tot en met 40 jaar kunnen van 7 december 2020, 9.00 uur tot en met 12 februari 2021, 17.00 uur subsidie aanvragen. Informatie is vanaf 7 december te vinden bij de subsidieregelingen op de website van de provincie. Daar vinden zij ook meer informatie over de voorwaarden, zoals de lijst van investeringen die voor subsidie in aanmerking kunnen komen.

Plattelandsontwikkeling in Noord-Holland

De regeling Jonge landbouwers is onderdeel van het derde Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP3). Dit is een Europees subsidieprogramma voor ontwikkelingen in het buitengebied met  een focus op innovatie en duurzaamheid in de landbouw. De provincie Noord-Holland stelt subsidie beschikbaar die door de Europese Unie verdubbeld wordt.

Lees externe pagina

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Velden met een * zijn verplicht.