Naar hoofdinhoud

Noord-Holland helpt zwemwater verbeteren

Noord-Holland helpt zwemwater verbeteren

Het lijkt nog ver weg, maar toch beginnen binnenkort de voorbereidingen voor het zwemseizoen. En de provincie Noord-Holland helpt een handje mee. Beheerders van buitenzwemwater, zoals gemeenten, recreatieschappen en waterschappen kunnen subsidie aanvragen om de kwaliteit van het water te verbeteren.

De provincie wil een waterkwaliteitsklasse die ‘goed’ of ‘uitstekend’ is voor alle zwemplekken in Noord-Holland. Beheerders van zwemlocaties kunnen met de subsidie problemen aanpakken zoals terugkerende blauwalg of bepaalde bacteriën. Dit kan door een veelvoud aan (meestal natuurlijke) oorzaken ontstaan, zoals vogelpoep of stilstaand water.

€ 180.000 subsidie voor goed buitenzwemwater

De maatregelen die beheerders hiervoor kunnen nemen zijn bijvoorbeeld: doorspoelen met schoon water, de locatie schoonmaken en voorlichting geven aan recreanten. De provincie heeft de subsidie voorgaande jaren ook verstrekt. 
Voor het zwemseizoen 2021 stelt de provincie € 180.000,- subsidie beschikbaar, voor nog beter zwemwater. 

152 buitenzwemlocaties in Noord-Holland

Veel mensen zwemmen graag in natuurwater. Noord-Holland heeft daarvoor 152 buitenzwemlocaties aangewezen.  Waterschappen of Rijkswaterstaat meten hier regelmatig de kwaliteit en zwemmers worden gewaarschuwd als de kwaliteit niet goed is. Meer informatie over deze locaties en de kwaliteit van zwemwater is te vinden op zwemwater.nl of in de zwemwater-app. 

Meer informatie voor beheerders van zwemlocaties

Beheerders vinden meer informatie over de subsidie bij het subsidieloket van de provivincie Noord-Holland of via het Servicepunt Provincie Noord-Holland, tel: 0800 0200 600, e-mail servicepunt@noord-holland.nl.

Zwemmer

Lees externe pagina

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Velden met een * zijn verplicht.