Naar hoofdinhoud

Samen beter anticiperen op droogte met nieuwe technologie

Samen beter anticiperen op droogte met nieuwe technologie

De droogtes van de afgelopen drie zomers lieten zien dat lange perioden van watertekort een sterke impact hebben op de landbouw, natuur, scheepvaart, recreatie, infrastructuur en drinkwater in Nederland.

Bij al deze sectoren is de belangrijkste vraag: hoe kunnen we in de toekomst beter voorbereid zijn op droogte?

Het inzetten van nieuwe technologieën en data science biedt kansen voor passendere oplossingen en beter anticiperen op droogte.

DigiShape is een open innovatieplatform van bedrijven, kennisinstellingen (waaronder Deltares) en overheden die samen de potentie van digitalisering voor de watersector benutten. Droogte is een van cases binnen dit platform waarbij wordt samengewerkt.

Dimmie Hendriks is expert droogte en grondwater bij Deltares: ‘Zeker de laatste drie jaar is de urgentie van dit probleem bij iedereen wel doorgedrongen. Droogte heeft vaak vergaande gevolgen voor veel verschillende belanghebbenden. Van boeren tot natuur en scheepvaart. We moeten de verschillende droogte-indicatoren op het gebied van oppervlaktewater, grondwater, bodemvocht en vegetatie meer boven tafel krijgen en beter gaan gebruiken.’

Lees externe pagina

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Velden met een * zijn verplicht.