Naar hoofdinhoud

Steun bij strijd tegen verzilting: Zoet Zout Knooppunt

Steun bij strijd tegen verzilting: Zoet Zout Knooppunt

Boeren en tuinders kunnen sinds september terecht bij een team van zogeheten regiomakelaars, als ze vragen hebben over verzilting in het kustgebied. Provincies, waterschappen en drinkwaterbedrijven in de kustprovincies hebben het team Zoet Zout Knooppunt op sterkte gebracht.

De betrokken partijen werken samen in het Zoet Zout Knooppunt, een platform voor verziltingsvraagstukken. Het team van regiomakelaars biedt kennis, zodat de grondgebruikers beter bekend raken met de verziltingsproblemen en de manieren om daarop in te spelen. Eén voorbeeld daarvan is ‘anti-verziltingsdrainage’. Ondergrondse opslag van zoet water is een andere techniek, waarmee de afgelopen jaren veel ervaring is opgedaan.

Landelijke samenwerking

De regiomakelaars werken samen met landelijke partijen zoals Deltares, Stowa en verschillende ministeries. Ook zorgen ze voor aansluiting bij landelijke programma’s zoals het Deltaprogramma Zoetwater en Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW). Daar is veel kennis over verzilting verzameld. Het Zoet Zout Knooppunt heeft ondertussen ook een nieuwe website met verziltingskennis.

Lees externe pagina

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Velden met een * zijn verplicht.