Naar hoofdinhoud

Tweede oproep levert tien nieuwe Kennis-op-Maat-projecten op

Tweede oproep levert tien nieuwe Kennis-op-Maat-projecten op

De tweede oproep voor Kennis-op-Maat-projecten heeft tien nieuwe projecten opgeleverd. Dat meldt de Topsector Agri& Food in een bericht. In zeven van die projecten wordt samengewerkt met onderwijsinstellingen.

(Bron Topsector Agri&Food)

In de aangevraagde Kennis-op-Maat-projecten (KOM-projecten) wordt bestaande wetenschappelijke kennis vertaald naar praktische toepassingen. Met de projecten is een budget van ongeveer € 1,5 miljoen gemoeid. In november wordt de derde oproep voor projecten geopend.

Projecten

Om bestaande kennis uit onderzoek beter door te laten werken naar de praktijk, maken de topsectoren Agri & Food en Tuinbouw & Uitgangsmaterialen sinds begin dit jaar budget vrij voor projecten die uitsluitend gericht zijn op deze doorvertaling. De projecten richten zich op MKB-ers in de beide topsectoren. De projectbudgetten, waar private partijen ook aan bijdragen, worden ingezet bij Wageningen Research.

De nieuwe projecten starten in september en passen binnen de Kennis- en Innovatieagenda Landbouw, Water, Voedsel. Zo start bijvoorbeeld een project dat kennis over duurzame visserij binnen de sector gaat verspreiden, zijn er projecten over de laatste ontwikkelingen voor circulaire tuinbouw, duurzame akkerbouw en diergezondheid. Een ander project besteedt aandacht aan de mogelijkheden van biobrandstoffen.

Projectvoorstellen

Tijdens de indieningsperiode zijn 20 voorstellen ingediend. Daarvan zijn er 10 gehonoreerd, waarbij een aantal indieners gevraagd is aanpassingen aan de begroting of het voorstel te doen. In 7 voorstellen wordt samengewerkt met onderwijsinstellingen (HBO en MBO). Groen Kennisnet verleent in veel gevallen ondersteuning om resultaten te ontsluiten. Lees meer over de mogelijkheden op deze pagina.

De volgende oproep gaat open op 1 november, deze projecten kunnen starten op 1 januari 2021.

Lees externe pagina

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Velden met een * zijn verplicht.